Vad sa läkaren?

 

Jag var ju på ortopeden i Lund igår och fick träffa en ortopedläkare.
Läkaren visade på en konstgjort knä hur det ser ut det som de sätter in.
Jag frågade hur stor % var att de lyckades .
Han sa att det var stor% att det lyckades och att man ifortsättningen
blev av med smärtan och hade bra rörlighet.
Men att det var ca: 20% som hade svårt  att sitta på huk och att ligga på knän.
Så bra sa jag då får man iaf inga skurknän.
På min fråga om narkos (Jag tål ju inte ”starka” mediciner),
blev svaret att operationen gör med ryggmärgsbedövning.
Operationen görs på Trelleborgs sjukhus.

Jag fick denna brochyr med mej hem för att läsa igenom .
Och så tyckte han att jag skulle fundera på hur jag skulle göra .
beslutet var mitt sa han.
Så nu lusläser jag broschyren .

 

Ha en bra dag!

Annonser

49 thoughts on “Vad sa läkaren?

  • Godmorgon! Det är inget enkelt beslut.Jag tål inte narkos,så för min del blir det ryggmärgsbedövning.Hur klarar du dej utan operation? Morgonkram!

  • Godmorgon! Fantastiskt att din mamma har gjort det för 20 år sen och håller fortfarande.Det är en modig kvinna!Hälsa henne det! Morgonkram!

 1. Bra att du får läsa in dig ordentligt på vad som ska göras, men jag tror nog att det bara kan bli bättre. Hade det gällt ryggen skulle jag varit mycket mer tveksam. Men just knäoperationer brukar ju bli lyckade,
  Ditt beslut att fundera ordentligt på…
  Kram vännen♥

 2. HEJ1
  Läskigt med operation.Ryggmärgsbedövning har jag gjort,vid sonens födelse.Litet obehagligt kan det vara,för man känner hur doktorn gräver.Nej nu ska jag inte skrämmas,det kommer att gå bra.Mitt var ju för 34 år sedan,så man har säkert förbättrat.
  Ha en bra dag,Inger i Örebro

  • Hej! Jag tror att ryggmärgsbedövingen har utvecklats på de 34 år som har gått.Men det kan vara obehagligt fortfarande.Jag får fundera att bra tag innan jag ”släpper till”Ha en bra dag!

 3. Jag hoppas verkligen att du kommer att bli bra i ditt knä, om du opererar dej. Min gubbe har ju också knäbesvär, men ingen vill operera honom. Det kanske beror på att han äter Varan, så det kan bli svårt med blödningar. Till och med vår husläkare sa, att om det var hans knä skulle han inte låta operera sej, men själv hade han nyss fått en ny höftled. Han sa att det är stor skillnad på de operationerna. Låt dej inte skrämmas av detta, om det anser att det ska gå bra för din del.

  Sv: Jag drack inte för mycket på bröllopet. Det lovar jag.

  Kram/Gilla

  • Jag äter inte veran.Tar överhuvudtaget ingen medicin.Jag fick ett tips om ett naturmedel ska prova innan jag bestämmer mig.Var bröllopet fint ,dum fråga klart att det var fint.. Kram!

 4. Det är det bästa du kan göra. Jag har gjort det, 5 år sedan, och har inga problem med det. Fast jag fick ryggbedövning, ryggmärg har de slutat med här (Stockholm) . Men det är ju olika på olika ställen, jag har fått ryggmärg också tidigare och inte märkte då jag någon skillnad. Jag sov ju bara ändå. Det känns inte att det inte är ett rikigt knä.
  Men har hört de som är besvikna, men ingen har sagt varför.

  Lycka till hur du än gör
  Kram

 5. Läste här ovanför om Waran. Det är inga problem, det äter jag också och det sätts ut innan och så sprutar de in K-vitamin för att ta bort helt. Sedan får man börja med det igen efter operationen. Men du kanske inte har Waran, men om uti fall att.

  Kram

 6. Om gubben skulle fixa käk till jag kommer hem, då skulle jag svälta ihjäl. Knappt han har tid att värma matlåda till sej själv. Kram

 7. hoppas att du kommer fram till rätt beslut efter att ha läst den där bryschyren, förstår att det inte är helt rätt
  kramar och välkommen tillbaka igen

 8. Som sagt det är bara du som kan avgöra, men det låter som om folk som har gjort det säger: GÖR DET! Du har ju lite tid på dig att bestämma, så jag tror att det blir bra i slutändan! 🙂 Kramar

 9. Nej jag kan inte sätta mig på huk eller få ner på knä. Gick ner på knä när jag torkade ur kylen fär ett par år sedan och fick gå så till bordet och hiva mig upp.
  Men jag kommer inte ner nu alls för då kommr jag inte upp. Halka omkull häromdagen och måste ta till hjälp för att resa mig.

  Men nu förstår jag, ursäkta jag tänkte fel jag tänkte allmänt men det är ryggen för knäets skull skulle det inte var problem. Kan röra benet hur som helst.

 10. Jag får ge mig här vid tv,n nu, nickar bara till hela tiden.Lika bra att lägga huvet på kudden i stället,
  Natt och suss gott vännen
  Pööösss o kram***

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s