Så sant!

skolan 2014-06-04
Tyvärr så sant.De flesta av de elever jag hade på gymnasiet
Visste inte vad verb,adjektiv och substantiv var
Läsa gick sådär
De som kunde bäst svenska var rappare!!

Ha en bra dag alla!

Annonser

21 thoughts on “Så sant!

 1. Tyvärr är det alltför många som inte klarar svenska språket, inte bara de som flyttat hit utan även de som är födda här.
  Jodå, min prognos har stämt till punkt och pricka hittills Yvonne! kramiz

 2. Hmm…jag är urdålig på verb, adjektiv osv men skriva och läsa har aldrig varit nåt problem. Att inte kunna läsa då man går i nian är ju för tråkigt. Vad tror du det beror på?
  Ha en fin dag.

  • Det kan vara många olika orsaker till att de inte kan läsa.En kan ju vara att vi lever i så stressade tider att vi inte läser sagor för våra barn.Att vi har lärare som har svårt för att lära ut grammatiken.Jag vill inte hålla fram att jag var bra ,men jag lekte fram grammatiken i teckenspråket så att många elever sa att nu! förstod dom den svenska grammatiken bättre.Att inlärning ska ske med lek.Visst kommer du ihåg ramsan Substantiv är namn på ting tex boll och ring.Adjektiven sen oss lär hurudana tingen är.Verb det är vad man kan göra ,se och höra ….Verb är sånt som du kan sätta att framför.Mobiler är bra men!!! Alla sms förkortningar är inte bra .Och att det är viktigt att vi umgås och pratar med varandra… Det finns säkert många fler orsaker.Men det skulle bli ett alltför långt inlägg .. Kram!

 3. Jag tror inte att så många är intresserade av grammatik…själv tycker jag det är jättekul. Men att inte kunna läsa och skriva är ett stort handikapp. Både skola och föräldrar har ett stort ansvar där. Kram

  • Bloggaren Badtant undrade vad det beror på Mitt svar var …..Det kan vara många olika orsaker till att de inte kan läsa.En kan ju vara att vi lever i så stressade tider att vi inte läser sagor för våra barn.Att vi har lärare som har svårt för att lära ut grammatiken.Jag vill inte hålla fram att jag var bra ,men jag lekte fram grammatiken i teckenspråket så att många elever sa att nu! förstod dom den svenska grammatiken bättre.Att inlärning ska ske med lek.Visst kommer du ihåg ramsan Substantiv är namn på ting tex boll och ring.Adjektiven sen oss lär hurudana tingen är.Verb det är vad man kan göra ,se och höra ….Verb är sånt som du kan sätta att framför.Mobiler är bra men!!! Alla sms förkortningar är inte bra .Och att det är viktigt att vi umgås och pratar med varandra… Det finns säkert många fler orsaker.Men det skulle bli ett alltför långt inlägg .. Kram

 4. Ja, det är tråkigt att det är så dåligt med läskunskapen nuförtiden. Läsa och skriva är ju så viktigt! Själva grammatiken tycker jag inte är lika viktig, trots allt.

 5. Men det var oväntat, rappare. Ja att förstå ett språk bra är väl förutsättningen för att lära sig fler språk.

  Ha en trevlig dag!
  Kram

 6. Varför kan de dålig Svenska kan man undra, vems fel är det, kan man skylla över på någon.
  Hur lär de ut Svenskan idag, de kanske skulle behöva rappa lite då och då. Lärarna har inte samma system som på ‘min tid’, (mitten av 50-talet).
  Du nämner ramsan och verben, ja den var mycket bra, med ramsor lär man sig mycket.
  Nu är det bara lek i skolan, tyvärr så blir det lite för mycket spel på ‘plattorna’ och mobiler m.m.
  Ungar har redan fått spelberoende, det talas om att barn blir närsynta av för mkt tittande,
  ja för det har en professor tagit reda på. Jag tror jag svimmar av ‘dum förvåning’, jag är ingen professor men många med mig har förstått faran med ‘teknikens under’ för länge sedan. Jovisst den är mkt bra på alla vis, MEN med måtta. Det där ordet lagom existerar inte.
  Utländska barn är mycket duktigare, föräldrarna har rejäla krav på barnen, det är inte så slappt
  Ja man kan diskutera detta i evigheter, men det gäller att lärarna också är ordentligt konpotenta
  i sina ämnen.
  Må väl/ Eva

 7. Herregud om man inte kunde läsa,eller skriva,vad fattigt det skulle kännas då,
  Nu har jag snart lyckats se klart på Brottskoden, borstad och klar är jag så det är bara att kasta sig i bingen sen….
  Natti vännen o suss gott,
  Pössss o kram***

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s