Sacral Epidural injektion

För ett tag sen magnetröngades jag .Och läkaren kom fram till att
ge mej  Sacral Epidural injektion.
I torsdag fick jag min andra Sacral Epidural injektion.
Sacral-epidural-injektion-bild-2013

Vid en Sacral Epidural förs en långverkande steroid (kortison) med hjälp av ett bedövningsmedel,
Prokain, upp till det så kallade epidural rummet, vilket omger ryggmärgen och nervrötterna.
Väl där kan kortisonet minska inflammationen i nerverna och svullnader i detta utrymmet
till följd av exempelvis trånga förhållande vid diskbråck och stenossjukdom.
Ambitionen är att detta då skall ge minskade smärtor
, stickningar, domningar och förhoppningsvis även ökad rörlighet.
Om det gjorde ont?? Joo det gjorde det men resultatet är
att jag inte har så ont i ryggen. Så… valet är enkelt!

Ha en bra dag alla!

Annonser

26 thoughts on “Sacral Epidural injektion

 1. Oj, verkar inte sådär jättekul att ta den injektionen. Men om det hjälper så förstår jag verkligen att du gör det. Har själv haft ischias-problem under ett par års tid för många år sen. Min högsta dröm var då att inte känna att jag hade en rygg…
  Kram!

 2. Injektioner är inte kul, men om det hjälper, så är det inget snack – det är bara att bita ihop! Håller tummarna så att du blir smärtfri! Kramar

 3. Ja det valet är rätt enkelt tycker jag. Smärtan av nålen är trots allt kortvarig jämfört med smärtan i ryggen som finns där så mycket mer.
  Hoppas verkligen att ssmärtlindringen sitter i länge nu.
  Natti vännen o suss gott
  Pössss o kram 💖

 4. Det var ju bra, att du slapp värken.

  Vi har just kommit hem från Mallorca, där vi varit i 14 dar för semester. Redan på tredje dagen där fick jag åka med ambulans till Palma till ett sjukhus där. Mina ben bar mig inte, utan jag föll ner på golvet utanför vår dörr. Det kom en doktor, som undersökte mej lite, mycket lite, men han ordnade så jag fick åka ambulans till sjukhuset där.

  Bättre omvårdnad kan man inte önska sej. Man tog alla möjliga prover på mig, röntgade mig och scannade mig. Hittade inte nåt fel, så till slut blev jag magnetröntgad och då hittade dom att jag hade fått en stroke. Jag fick då komma tillbaka till hotellet efter tre nätter på kliniken. Men man ringde sen och bad mig komma tillbaka för dom hade upptäckt något.
  Man hade sett efter magnetröntgen. att jag hade haft tre strokes tidigare. När vi kom hem gick jag till doktorn och fick mediciner. Men han kallade det för TIA (eller tior) en mindre farlig stroke eftersom jag hade blivit bra tidigare utan några mediciner.

  Så den semestern blev inte vad vi hade tänkt. Men jag får ont i skallen av en av medicinerna, så jag ska ringa till doktorn i morgon och se om det går att byta ut den mot nåt annat.

  Kram/Gilla

  • Vad tråkigt att det skulle hända när ni hade semester. Men kanske bra ändå för de har bra sjukvård utomlands Den är snabbare!! Hoppas att de hittar bra medicin till dej Stor kram och krya på dej!!

   • Jag anser att sjukvården utomlands är nästan bättre än här hemma.

    Om jag hade blivit dålig här hemma, så hade jag fått vänta länge, innan man hade gjort alla dessa undersökningarna på mej här. För att inte tala om väntan på en magnetröntgen. Det hade väl tagit månader att få. Här blev det på andra dagen på kliniken. Man hade till och med en tjej, Karin, som tolkade fram och tillbaka på svenska — till spanska och tvärtom. Underbar tjej.

    Jag googlade på mina mediciner och det var en av dom, som kan ge huvudvärk. Den ska jag ta två gånger om dan och idag har jag haft ont i skallen hittills hela dan. Skulle ändå ringa doktorn i morgon bitti, för att få svar på proverna jag tog här hemma. Så då kommer jag att försöka få en annan i stället om det går.

    Kram/Gilla

    Kram/Gilla

   • Ja det var tur i oturen att du var utomlands. Jag har haft stroke ,och det tog tid innan de röntgade. Och magnetröntgen för ryggen tog 2 månader.. Fråga doktorn om du kan få en medicin som inte du får ont i huvudet av! Inte alls bra och kul att ha huvudvärk ….Kram!

   • Sv: Har du haft stroke? Var det inte TIA, som är mindre än en stroke? Det är det jag drabbades av. TIA är en varningssignal för stroke. Det är en transistorisk ischemisk attack enligt vad jag googlade .

    Det är en övergående attack som signalerar att blodflödet i något av hjärnans kärl har stoppats eller hämmats under en kortare tid, men också att flödet återställts så pass snabbt att hjärnvävnaden inte skadats allvarlig. Symptomen går tillbaka inom högst ett dygn. Det får man väl vara nöjd med?

    Jag ska ringa doktorn i morgon bitti och fråga om han inte kan ge mig en annan medicin, för huvudet sprängs snart. Jag har ju migrän också, men den känns inte likadant som den här sorten.

    Kram/Gilla

   • Jag har haft en TIA .För ett½ år sen hade jag en stressstroke och låg i Lund på nerologen i en vecka.Det var på läkarnas ordination som sen jag ordnade så att Kjell är på dagverksamhet .Bra ring till doktorn imorgon.Kram!

   • Det var skönt att höra att det var en TIA du har haft. Stresstroke? Var det också en TIA?

    På nåt sätt blev det ju bra, att du fick in Kjell på dagverksamheten, så du slapp att stressa så mycket. Hoppas att du mår bra nu. Jag har fortfarande lite huvudvärk, men hoppas att den går över om doktorn ordinerar en annan medicin.

    Kram/Gilla

   • Stresstroke är inte samma som TIA.Vilken medicin är det som du får ont i huvudet av??Jag håller tummarna att du får din medicin utbytt. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s