Fågelbord..

Jag hade inget bra fågelbord .så jag tog stegen och satte ett bord på.
Nu trillar all spill från talgbollarna ner på bordet.
Det uppskattas av koltrasthonan
vad tittar du på
Hon ser ut att undra :Vad tittar du på?
Koltrasten är en av de största trastfåglarna i Europa. De något mindre honorna är mellan 23,5 och 25 cm stora, medan hanarna når en storlek på upp till 29 cm och därmed är endast något mindre än dubbeltrasten. Vikten är 80–125 gram.[2]Hanen har ett vingspann på 34–38 cm. Vinglängden är i genomsnitt 133 mm (standardavvikelse 2,3 mm) och hos honan 128 mm (standardavvikelse 2,6 mm).
Rödhake
Rödhaken tackar för maten!
Rödhake (Erithacus rubecula) är en fågel som tidigare kategoriserades tillhöra trastarna (Turdidae) men numera oftast placeras i familjen flugsnappare (Muscicapidae) som ensam art i släktet Erithacus. Rödhaken är en liten, knubbig tätting, omkring 12,5–14 centimeter lång, med stort huvud och kort stjärt. Den har orangerött bröst och ansikte inramat med grått, brun ovansida och vitaktig buk. Könens fjäderdräkter är lika. Rödhakens utbredning sträcker sig över hela Europa till västra Sibirien, södra Algeriet och vid Atlanten så långt som till Azorerna och Madeira. I sydöst sträcker sig området tillKaukasus. Den är en stannfågel i större delen av sitt utbredningsområde utom de i nordligaste och nordvästliga häckningsområdena.

Ha en bra dag alla !

Annonser

30 thoughts on “Fågelbord..

 1. Vi har en (?) koltrast som brukar sitta och sjunga i tv-antennen i huset mitt över. Sååå vackert! Sen har vi Putte (”bara” en gråsparv, men fin ändå) och hans fru som huserar i penningträdet. Jag gillar fåglar 🙂

 2. Koltrasten övervintrar inte så ofta hos oss. Men på våren då blir jag sååå glad då jag hör den sjunga. Rödhaken är en vacker fågel. Nu vill jag önska dig ett riktigt Gott nytt år och hoppas att jag får följa dig och din vardag här i bloggen även nästa år.
  Kramen

 3. Vi har fått ett anslag i trappan om, att det är förbjudet att mata fåglarna på balkongen. Men det värsta har varit att någon har lagt ut överblivet bröd på marken i parken intill vår fastighet. Det finns massor av buskar där och i buskarna bor det råttor och de har verkligen mått bra.

  Och att sätta fågelmatning på balkongen är inte heller bra, för det drösslar så. Men du kan ju bestämma själv på din egen mark. Pippifåglarna blir glada i alla fall.

  Kram/Gilla

   • Sv: Vi båda misstänkte att det var den nya krögaren i huset som hade lagt ut bröd på marken. Men han nekade, när vi sa till honom. Det var nog flera i huset som reagerade och klagade hos husvärden i stället.

    Natti natti! 🙂

    Kram/Gilla

 4. Det var smart gjort av dig, skönt att slippa allt spill på marken. Sent blev det ikväll också men nu blir det gonatt för mig också…
  Natti vännen o suss gott
  Pössss o kram***

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s