3 Vår fantastiska kropp!

Fortsättning på  CANDUDA!

HUR BLIR JAG AV MED DET?

För att lösa problemet med candida-överväxt krävs inte bara en kostförändring utan även en livsstilsförändring. Kosten är bara en del av livet, det är också viktigt att balansera alla andra faktorer som är involverade i livsstilen så som stress, tankemönster, rörelse, dygnsrytm och så vidare för att läka kroppen på alla plan och förhindra att problemet återvänder. I detta blogginlägg kommer fokus dock att ligga på kosten då det är en av de viktigaste faktorerna att titta på när det gäller att bli av med candida-överväxt.

Som konstaterat i det tidigare inlägget  så vet vi att candida lever och förökar sig med hjälp av glukos. Det är därför viktigt att strypa tillförseln av det som candida lever av för att effektivt kunna dra tillbaka överväxten och förhindra att den återkommer. Det första steget är att svälta ut candidan.

Här följer några generella punkter som kommer hjälpa att motverka candida-överväxt

 1. Ät en strikt lågkolhydratkost
 2. Undvik hel- /halvfabrikat
 3. Undvik fermenterad mat
 4. Undvik mjölkprodukter
 5. Rotera din kost

Komplettera med svampdödande tillskott

Genom att ändra kosten kommer det att hjälpa till att svälta ut candidan och för att hjälpa till extra går det att använda svampdödande örter och andra tillskott för att påskynda processen.

Här är några exempel:

 • Pau d´arco
 • Grapefruktkärnextrakt
 • Olivbladsextrakt
 • Oreganoolja
 • Äppelcidervinäger
 • Kokosolja
 • Vitlök

Eftersom candida är duktig på att anpassa sig är det bra att rotera mellan de svampdödande tillskotten för att uppnå hög effektivitet.

Det tar ca 3-6 veckor att få candida-överväxt under kontroll, möjligen längre beroende på hur allvarlig och djupgående den är.
När en anti-candidadiet som den beskriven ovan påbörjas kan de symptom som upplevdes tidigare komma att förvärras, det beror på att candidasvampen börjar dö ut.
Om symptomen förvärras avsevärt och blir ett grovt besvär går det att trappa ner på dosen av de svampdödande tillskotten.

När symptomen för candida har dragit sig tillbaka är det dags att återbygga tarmfloran med hjälp av probiotika, antingen som tillskott eller från ekologisk yoghurt eller fermenterade grönsaker.
Det går nu också att långsamt börja återinföra tidigare förbjudna råvaror så som frukt och mjölkprodukter men var vaksam så att inga symptom återvänder.

Lycka till!

All information är hämtat från

http://www.halsasomlivsstil.com/2013/07/candida-

 

Ha en bra dag alla!

Annonser

20 thoughts on “3 Vår fantastiska kropp!

 1. Maten är viktigare för vårat välbefinnande, än vad många inser…

  Jag har tänkt som så, att candida är svamp, svamp äter socker, avstå socker!

  Kram

 2. Det finns så många olika kostråd så man blir alldeles vimmelkantig… 🙂

  När jag läser ”Candida” så kommer jag osökt att tänka på den här gamla slagdängan:

  😀

  Ha en härlig onsdag!

  • Ha ha Du är kul du!! …. Visst vi får många kostråd.Man får sålla bort de som inte är viktiga. Vi vet att socker är farligt för kroppen och det är vad Candida handlar om! Kram!

 3. Allting går, bara man håller sig till dom kostråd som finns. Idag njuter vi av ännu finare väder, bäst att passa på att njuta…
  Kram vännen♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s