1.Tacksamhet!

Ibland så glömmer vi att visa tacksamhet
mot våra vänner.
Vänner i IRL och vänner vi har i bloggen.
Här kommer 8 viktiga orsaker  till att visa tacksamhet
Det blir 4 idag och 4 imorgon

1. Tacksamhet skapar fler relationer
Ett enkelt “tack” visar inte bara på artighet, det kan även ge nya vänner enligt en forskningsstudie publicerad i tidningen Emotion. Studien visar att när du säger ”tack” till en person blir sannolikheten större att den personen vill fortsätta er relation. Så vare sig du tackar en främlig för att hen håller upp dörren eller skickar ett tackmail till kompisen som hjälpte dig häromdagen: att uppmärksamma andras fina gester kan leda till nya möjligheter.

2. Tacksamhet förbättrar vår fysiska hälsa
Tacksamma personer upplever mindre smärta och värk, och säger sig må bättre än andra människor, enligt en studie publicerad i Personality and Individual Differences. Tacksamma personer tenderar också att ta hand om sig själva och sin hälsa bättre, de tränar och äter mer hälsosamt samt går på fler hälsokontroller. Enligt forskare tenderar tacksamma människor också att vara mer optimistiska, vilket kan boosta immunförsvaret.

3. Tacksamhet förbättrar psykisk hälsa
Tacksamhet minskar negativa känsloupplevelser, allt från avundsjuka och uppgivenhet till frustration och ånger. Robert A. Emmons, ledande tacksamhetsforskare, har genomfört flera studier på kopplingen mellan hälsa och tacksamhet. Hans forskning visar att tacksamhet ökar dina lyckoupplevelser och minskar depressioner.

4. Tacksamhet ökar empati och minskar aggression
Tacksamma personer har en ökad tendens att vara mer sociala, även om andra beter sig otrevligt, enligt en studie vid University of Kentucky. Deltagarna som rankade sig själva högt på tacksamhetsskalan var mindre benägna att hämnas mot andra, även när de fick negativ feedback. De upplevde även mer känslighet och empati gentemot andra människor.
Vad skulle hända om vi kände och visade tacksamhet året runt? Om vi inte begränsade oss till särskilda högtider? Forskning visar att vi då skulle må bättre, både fysiskt och psykiskt. Här kommer åtta forskningsbaserade skäl till att visa tacksamhet!
tacksamhet-5

Ha en bra dag alla!

 

 

Annonser

24 thoughts on “1.Tacksamhet!

 1. Det är helt enkelt ett oskick att inte visa tacksamhet. Om man inte gör det blir man till slut en dryg ”jävel” som ingen vill ha samröre med. Kram

 2. Tack min vän för att du berättar detta 😉
  Det är viktigt för relationer att visa tacksamhet….utan att kunna visa det står man snart ensam…

  Vi läste om hästen med både ilska och sorg..
  ha en fin dag,
  kram

 3. Det finns mycket att vara tacksam över, och man ska visa tacksamhet och inte ta allt för givet…
  Idag har jag inga barnbarn här så det är väldigt tyst i huset. Men från söndagkväll till måndagkväll var det full fart och så roligt.
  I morse vaknade man till ett vitt vinterland, så nu har vi också fått snö..
  Kramar♥

 4. Jag känner mig en aning mossig i många sammanhang och brukar reagera på att de flesta har droppat just det ordet. Ett så litet ord på fyra bokstäver som kan betyda så mycket för mottagaren. TACK.
  Tack för detta tänkvärda blogginlägg.

 5. Tacksamhet är viktigt! Många gånger glömmer vi dom små sakerna att vara tacksam över och tar så mycket för givet.

  Kram och ha en fin kväll!

 6. Jag menar att man kan vara tacksam för god hälsa också. Tack i alla fall att du brukar önska mig Godnatt många gånger. Jag önskar dig det baka för jag behöver krypa till sängs så här dags.

  Kram/Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s