Ödmjukhet =Styrka

En ödmjuk person har en balanserad självuppfattning och är medveten om sina begränsningar. Besläktade begrepp är frid , anspråkslöshet och respektfullhet.

Den som är ödmjuk är inte självupptagen utan är intresserad av andra och tänker på hur hon ska kunna uppmuntra och vara till nytta för andra.

En ödmjuk person hyser inte agg för oförrätter, utan söker vara rättfärdig. Att ha medkänsla och att älska sin nästa är rättfärdigt.

Ödmjukhet och mildhet ska finnas i alla våra relationer dagligen. När en medmänniska misslyckas måste man i mildhet hjälpa medmänniskan ur misslyckandet.

Högmod och stolthet särar på människor. Det blir en ytlig gemenskap. Men när människor ödmjukar sig banar det väg för innerlig gemenskap. Det blir en gemenskap i den helige Ande.

En ödmjuk vill inte bli ärad på något sätt, utan vill att Gud ska få all ära. En ödmjuk är inte svag, utan är trygg och stark.

ödmjukhet

Ha en bra dag!

22 tankar om “Ödmjukhet =Styrka

 1. Håller med i stort,,men jag raderar lite i den sista delen..En ödmjuk vill inte bli ärad på något sätt. En ödmjuk är inte svag, utan är trygg och stark.
  Grått här 0gradigt ute skithalt på gatorna,jag har varit ut och testat..Haé Bra.

 2. Tänkte på samma låt som Ama de casa 🙂
  Jag hoppas jag uppfattas som ödmjuk i det stora hela, men har ju mycket åsikter om många saker som jag gärna uttalar, så jag kanske inte uppfattas så :p

  Natti natti
  Kram & pössss

  • Det är inte fel att ha åsikter.Många misstolkar ödmjukhet som om man inte har åsikter och är svag.Det är inte alls så.
   God natt!
   Pööss kram!

 3. Många intressanta kommentarer🙂 viktigt att kunna vara ödmjuk och ta in helheten. Kan man visa ödmjukhet så är man också stark.
  Natti vännen och sov så gott
  Pözzzzz o kram 💗😴

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s